maandag 24 juni 2013

Zou je het kunnen voelen als Iemand Liefdevol aan je denkt?

Afstemmen is een sleutelwoord binnen het noëtische gedachtegoed. Heerlijke ideeën als 'we zijn allemaal één' en meer van dat soort kwantum nulpuntveldgedachten, klinken erg aantrekkelijk, maar worden pas werkelijkheid als je er ook iets van merkt. Eén van de manieren om hier mogelijkerwijs iets van te ervaren is door jezelf af te vragen hoe het kan komen dat je opeens midden op de dag het gevoel krijgt dat je hart zich spontaan opent, op een moment dat je niet eens in contact bent met iemand anders.

Lichtrad, draaiend op zonne-energie (1)
Al eerder hebben we het gehad over de mogelijkheid om je bijvoorbeeld via 'een rondje liefde' af te stemmen op mensen die je dierbaar zijn (2). Vanuit dat perspectief bezien is het ook goed mogelijk dat je kunt voelen dat iemand zich liefdevol op jou afstemt, en dat je hart dat oppikt en zich dan eveneens opent, als een bloem die zich opent voor het zonlicht.

Met de nodige oefening zou je wellicht in staat zijn om ook nog eens de unieke signatuur te leren herkennen van degene die je die prettige energieën toezendt. Het lijkt verder ook logisch om te veronderstellen dat deze  mogelijkheid ook geldt voor andere emoties, zoals boosheid, verdriet of wellicht zelfs ook als iemand erotische gevoelens bij je heeft.

Een praktische manier om dat te onderzoeken is door ten eerste te onthouden op welk tijdstip je een gevoelsverandering gewaar werd en dan later bepaalde mensen te bevragen of zij wellicht op een bepaalde manier aan jou hebben gedacht op dat moment. Als je hier ervaringen mee hebt, laat het weten.

NOTEN
(1) Product van Hans Werner Sahm, terug te vinden op: http://www.liveinternet.ru/users/3162595/post216757708/
(2) http://noetiek.wordpress.com/2013/05/13/even-een-rondje-liefde-verdelen/

2 opmerkingen:

  1. "Voelen als Iemand aan je denkt" bracht iemand op deze pagina halverwege juli 2013.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In Mei 2016 ontdekte ik dat deze pagina een zevende plek had veroverd met als zoektermen 'wat voel je als iemand aan je denkt'. Het is inmiddels drie jaar nadat ik dat schreef en ik moet zeggen dat ik echt kan genieten van de inhoud van dit berichtje, en dan vooral omdat het me aangeeft wat voor prachtige mogelijkheden er zich openen als je de rust kunt vinden je er voor te openen.

    In mijn leven is dat de laatste jaren steeds lastiger gebleken. Ik hoop toch echter dat de tijd weer kan aanbreken weer zo sensitief te worden om deze gevoelige materie weer te kunnen opvangen en verder uit te bouwen.

    BeantwoordenVerwijderen