zondag 23 juni 2013

Oppassen voor een Overload

Een ander aspect dat je tegen kunt komen in het verkennen van dit materiaal is dat je het gevoel krijgt overspoeld te worden met gedachten, gevoelens, intuïties en dergelijke, waardoor je haast begint te tollen.

Om gek van te worden - Igor Morski (1)
Wellicht moet je toch niet onderschatten dat die staat van ontvankelijkheid (2), het je opeens afstemmen op nieuwe gedachten, nieuwe inzichten en ideeën, wel eens uitdagender kan zijn dan je zou denken. Het is immers ook niet voor niets dat mensen er vaak voor kiezen gewoon bij de dingen te blijven die bekend zijn. Het kost namelijk niet zoveel energie om  in bekender terrein te blijven leven.

Het kan zomaar gebeuren dat als je de creatieve kraan openzet, die niet meer zo makkelijk dicht te draaien is. Dat is ook iets dat je in overweging dient te nemen als je je zou gaan inzetten voor dit ontruizingsproject. Neem er de tijd voor en gun jezelf de rust om gedachten te laten rijpen. Voel geen druk om sneller te gaan dan je lichaam aangeeft. We hebben er immers niets aan als je met hoofdpijn de dag doorkomt omdat er allerlei dingen spelen, maar je weet niet precies wat allemaal.

Carl Jung heeft wel eens gesproken over de creatieve ziekte waar hij jaren in gezeten heeft. Ook daar moet je natuurlijk voor waken, hoe aantrekkelijk het ook kan klinken. Het kan ook wel eens wat overenthousiasme teweeg brengen dat door kwaadwillenden wel eens zou kunnen worden geïnterpreteerd als een sluimerende manie. Het is daarom extra zaak om je bewust te worden van deze energieën en ze toch wat te laten bedaren.

NOTEN
(1) http://noetiek.blogspot.nl/2013/06/een-staat-van-ontvankelijkheid-handhaven.html
(2) http://www.igor.morski.pl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten