woensdag 26 juni 2013

1000 Wegen naar een Voller Leven

Ergens zou het makkelijk zijn als je een soort van ontruistraject zou kunnen opstarten dat voor iedereen werkt. Je geeft iemand dan een soort van handboek en een werkboek erbij, en voilá, alles is geregeld. Natuurlijk werkt het zo niet en hebben we allemaal onze eigen manieren van denken, onze eigen geschiedenis, onze eigen levensomstandigheden die ervoor zorgen dat we allemaal zo ook onze eigen wegen hebben die we kunnen bewandelen richting het ervaren van die heerlijke stroom van creativiteit en een (nog) rijker leven.

Foto van Manuel Archain (1)
ONDERWERPEN EN TALEN
Als gemotiveerd levenskunstenaar zou je het dan ook als een uitdaging kunnen zien om bij iedereen die een zekere interesse heeft in het verkennen van nieuwe terreinen, je af te vragen op welk vlak die verkenningen het meest vruchtbaar zouden kunnen zijn. Of anders gezegd, welk onderwerp zou het beste passen bij welk persoon?

Daarnaast heb ik ook al snel ontdekt dat er gekozen dient te worden uit een bepaald soort taalgebruik, afhankelijk van de persoon met wie je praat. De een praat makkelijk in termen van 'innerlijke reis', terwijl dat bij de ander eerder associaties oproept aan luie softheid. Bij de een kun je beter het woord 'ziel' mijden, terwijl de ander daar juist helemaal van opbloeit.

PERSOONLIJKE BENADERING
De algemene noemer voorlopig lijkt me het streven van mensen naar een voller leven, en de manier waarop iemand dat voor elkaar krijgt is erg sterk afhankelijk van de persoon. Om zinvol te kunnen zijn bij een eventuele samenwerking in dit project is het dan ook raadzaam om ook wat meer te zeggen over de persoon die je bent, omdat dat het makkelijker maakt om te bepalen welke richting het beste bij je past.

NOOT
(1) http://pulpfactor.com/art/4991/creative-photography-by-manuel-archain/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten