woensdag 12 juni 2013

De Angst om Teveel af te Wijken

Als ik zo bezig ben met het verkennen van deze 'noëtische' terreinen, en dan kom tot bepaalde ideeën, vraag ik me wel eens af of dat allemaal niet een beetje té afwijkend gaat worden. Als je je dieper in dit soort thema's gaat verdiepen kan het zomaar gebeuren dat mensen dat toch maar een beetje gek of raar gaan vinden. En dat niet alleen, omdat het zo vreemd kan aandoen, zou je zelfs ook nog kunnen beginnen te twijfelen aan jezelf: wordt het allemaal niet een beetje te maf?

Schommelen in de kerk (1)
Mijn ervaring is vooralsnog dat dingen snel wennen, en als je wat voorzichtig bent met wie je erover praat, en hoe je erover praat, dan kun je toch redelijk 'normaal genoeg' blijven om niet als een té vreemde eend beschouwd te worden door de mensen om je heen. Het belangrijkste is vooral dat je je er zelf goed bij blijft voelen.

Daarbij is het toch ook wel een aanrader om toch wel enkele mensen te hebben met wie je wel over deze grensaftastende zaken kunt spreken: dat biedt nuttige feedback en interessante informatie om verder over te reflecteren.

NOOT
(1) http://www.liveinternet.ru/users/3162595/post216757708/ 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten