dinsdag 10 september 2013

Reïncarnatie-ontkrachting door DNA-Resonantie Theorie?

Reïncarnatie is op zijn zachtst gezegd geen populaire hypothese binnen de westerse wetenschap. Als het bestaan van de ziel al wordt gereduceerd tot een tijdelijk resultaat van hersenactiviteit, dan is het natuurlijk helemaal vloeken in de kerk om dan ook nog eens te suggereren dat iets onstoffelijks niet alleen doorgaat met leven na het sterven van het lichaam, maar ook nog eens na verloop van tijd opnieuw geboren kan worden.

Cartoon afkomstig van Lolsnaps (1)
Omdat er toch de nodige vreemde ervaringen zijn van bijvoorbeeld kinderen die dingen vertellen die ze eigenlijk niet kunnen weten, is er wel een anomalie die op een of andere manier verklaard zou dienen te worden. In een recent enerverend gesprek met Hans Bakker hoorde ik over een interessante theorie die een soort van tussenweg voorstelt. Ik verwoord deze theorie hier in mijn eigen woorden, waarbij ik waarschijnlijk ook in de interpretatie wat dingen anders verwoord.

Deze theorie laat ruimte voor de mogelijkheid dat na het sterven van het lichaam de informatie van de persoon niet verdwijnt, maar als het ware wordt opgeslagen in wat je het 'Veld' zou kunnen noemen. Als een soort van USB-stick die gecodeerd is met DNA-informatie van het lichaam waarin de ervaringen zijn opgedaan.

Informatie die dan wordt toegewezen aan vorige levens van reïncarnerende zielen is dan binnen deze zienswijze niet afkomstig van vorige levens van de 'ziel', maar deze informatie wordt opgevangen doordat er sprake is van een zekere resonantie van het DNA van de ontvanger met het DNA van de overleden voorouder. Dit zou dan in principe vele generaties terug kunnen gaan.

Er zijn echter enkele kanttekeningen die ik bij deze theorie zou willen plaatsen. Ten eerste lijkt deze theorie te impliceren het dat er vooral contact is met voorouders die een grote mate van DNA-overeenkomst hebben. Daar zou je dan weer tegenin kunnen brengen dat er zoveel overeenkomst is tussen het DNA van mensen over de hele wereld dat iedereen in principe informatie zou kunnen opvangen van iedereen. Hoe iemand dan specifiek op één persoon afstemt is dan wat onduidelijk.

Michael Newton
Als je waarde hecht aan de realiteit die Michael Newton aan ons voorschotelt gebaseerd op de vele honderden, zo niet duizenden regressie-sessies die hij heeft gedaan met mensen, dan ontstaat er een tweede kanttekening bij de bovengenoemde theorie.

Michael Newton beschrijft namelijk in zijn boeken in groot detail wat mensen allemaal hebben meegemaakt TUSSEN hun levens in. Als alle ervaringen worden opgeslagen met als sleutel het DNA van degene die een leven heeft geleefd, dan is er geen ruimte binnen deze theorie om informatie op te slaan uit een periode dat er helemaal geen DNA was, namelijk omdat de 'ziel' tussen de levens door niet aan een lichaam was gekoppeld.

Laat eens horen hoe je er zelf over denkt door een berichtje te sturen of door een commentaar te schrijven onderaan dit artikeltje.

NOTEN
(1) http://lolsnaps.com/funny/41477

1 opmerking:

  1. Hieronder een reactie van Hans Bakker (via mail, en door mij hier geplaatst)

    Ik heb overigens wel iets van commentaar op het werk van Michael. Regressie therapeuten zijn ervan beschuldigd geen open vragen te stellen.Hetzelfde gold voor zielenknijpers die bij multiple personalities 'stuurden' met hun vraagstelling waardoor er meer en meer personalities werden gevonden.

    Het verhaal van M.N. is natuurlijk moeilijk te verifieren.

    Dat is mijn verhaal natuurlijk ook. maar de puzzelstukjes uit de verschillende wetenschappelijke artikelen vallen, in mijn hypothese, wel beter op hun plek.

    BeantwoordenVerwijderen