zaterdag 22 juni 2013

Manoeuvreren in het Continuüm van té New Agey naar té Nuchter

Als je zo met verschillende mensen praat over het 'goddelijke aardingsproject' (1) dan krijg je verschillende soorten reacties. Om grip te krijgen op de soorten reacties lijkt het voorlopig zinvol om een soort van onderscheid te maken tussen mensen die heel erg 'new agey' zijn in hun benadering enerzijds, en mensen die juist ontzettend nuchter zijn.

Een bijzonder miertje - Is het niet té New-agey? (1, Steverworth, water ant)
Voor de een is het project misschien té weinig spiritueel en etherisch, en voor de ander is het juist allemaal veel te zweverig. Laatst was er iemand die keek vanuit de nuchtere kant en die zei ook dat ze er ook moeite mee had om te begrijpen wat er nou eigenlijk allemaal stond in dat ene introductie-artikel.

Hoe ga je hiermee om? Je kunt ervoor kiezen om vooral te werken met die mensen die kunnen schakelen tussen de verschillende standen. Die afhankelijk van het nut zich meer in de new-age/spiritueel wereld kunnen begeven, maar ook net zo makkelijk zich kunnen afstemmen op de nuchtere wereld.

Een andere mogelijkheid is om voor bepaalde aspecten om te gaan met bepaalde mensen in het continuüm. Zo zou je kunnen testen of iets misschien niet té new-agey is, of dat het misschien wel erg nuchter is.

NOTEN
(1) https://noetiek.wordpress.com/2013/06/04/het-goddelijke-aardingsproject/
(2) http://www.photoshopcreative.co.uk/users/15504/thm1024/1370939235_water_ant_by_steversworth-d397p69.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten