zondag 23 juni 2013

Is het Napraten van Negatieve Berichten uit de Media Bevorderlijk?

Er is een rijk scala aan mogelijkheden voorradig om je geest in te dammen. Zo kun je denken aan de vele manieren waarop je verslaafd kunt zijn aan het een of ander, waardoor je eigenlijk die verslaving machtiger laat zijn dan jezelf. Eén andere manier die ook wel eens een indammende werking zou kunnen hebben is het met anderen (collega's, vrienden) napraten van allerlei negatieve berichten uit de kranten, internet of TV.

Melania Brescia (1)
In zekere zin zou je kunnen zeggen dat het geven van aandacht aan dit soort ellende niet alleen die ellende vitaliseert, maar het heeft als neveneffect dat je die aandacht niet richt op iets wat je geest verrijkt, iets dat je creativiteit verder doet opbloeien.

Misschien klinkt het erg soft, maar ik haal toch even een stukje aan uit het boek 'Meer zijn dan je Brein' van Marian van den Beuken en Monique Timmers:
"Maar we hebben een keuze! We hoeven onze gedachten niet te richten op het onheil langs de kant van ons pad. We hebben allemaal een plek binnen onszelf waar rust, vrede en vertrouwen zijn. Dit is onze innerlijke navigator. We kunnen ons daar bewust op richten en dan realiseren we ons dat we veilig zijn en een mooie toekomst voor onszelf en onze kinderen kunnen creëren." (p.30)
Het kan dan ook een idee zijn om je in ieder geval bewust te worden van hoe jezelf omgaat met allerlei negativiteit uit de media en hoe de mensen om je heen ermee omgaan. Onder ideale omstandigheden zou je er naar kunnen streven meer om te gaan met mensen die inspireren (2).

Noten
(1) http://www.mymodernmet.com/profiles/blogs/melania-brescia 
(2) http://noetiek.blogspot.nl/2013/06/omgaan-met-inspirerende-mensen.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten