vrijdag 28 juni 2013

Is Fundamenteel Noëtisch Onderzoek geschikt voor je?

Als ik vooral het huidige 'ontruizingsproject' in gedachte houd, dan denk ik dat er bepaalde mensen zijn die hier in bepaalde fases van hun leven niet zo geschikt voor zijn. Buiten de grote categorie mensen die het sowieso allemaal niet zo interesseert, denk ik dat bepaalde mensen die wél geïnteresseerd zouden zijn, zich kunnen afvragen of het wel een goede keus is om zich hiermee bezig te houden.

Leunen op de Maan - Een werk van Olbinski (1)
Al eerder werd er gewezen op het risico dat er sprake zou kunnen zijn van een overspoeling door creativiteit (2), en dat moet je allemaal maar kunnen hanteren. Ook bestaat er de kans dat je realiteit dermate vaak en heftig door elkaar wordt geschud dat het kan gaan voelen als een aaneenschakeling van persoonlijke sterfgevallen, in die zin dat het wel lijkt alsof er iedere keer een stukje van jezelf lijkt dood te gaan. Goed, er komen dan andere stukjes voor in de plaats, maar dat kan toch aardig vreemd voelen (3).

Daarnaast kun je je afvragen of het verstandig is om in de weer te gaan met deze materie als je even door een psychisch dal gaat. Ik zou mensen afraden zich te begeven op dit pad als ze heftig worstelen met gevoelens van minderwaardigheid, onzekerheid en zich daarnaast ook makkelijk kunnen verliezen in oeverloos denken en piekeren. Het weer terugkrijgen van een gezonde dosis zelfvertrouwen een hart dat zich zonder angst durft te openen lijkt zou ik dan een hogere prioriteit geven.

Pluspunten voor deelname zijn het vermogen om je gevoelens te verwoorden, analytisch te kunnen observeren en te kunnen schakelen tussen de gewone alledaagse realiteit en mogelijke andere realiteitsuitingen. Een gezonde dosis humor en het vermogen lief te hebben lijken me ook bevorderlijk voor het kunnen verkennen van dat mogelijke nieuwe informatiefront.

NOTEN
(1) http://brilliance-of-art.tumblr.com/ 
(2) http://noetiek.blogspot.nl/2013/06/oppassen-voor-een-overload.html
(3) Het Geloofsysteemcrash en het gevoel dood te willen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten