zaterdag 31 augustus 2013

Je Eigen Raad van Wijzen Raadplegen

Soms kunnen er van die momenten zijn dat je het eigenlijk even ook allemaal niet meer weet. Je hebt dan het gevoel dat er misschien wel  iets, ergens, aan de hand is, maar je kunt er niet echt de vinger op leggen. Op dat soort momenten kan het verstandig zijn hulp in te schakelen.

A Bouquet of Grandmothers (1)
Ik heb het dan niet zozeer over hulp vanuit de GGz, maar eerder hulp uit je eigen 'onstoffelijke' domein. Natuurlijk kun je aankloppen bij vrienden en dergelijke, maar dan weet je ook maar nooit wat daar nu allemaal precies uit kan komen. Luisteren ze wel echt? Belast je ze misschien niet? Kost het niet teveel moeite om uit te leggen wat er speelt, terwijl je het zelf eigenlijk niet eens weet? Gaan ze niet over hun eigen problemen praten?

Het kan dan handig zijn om contact te leggen met je eigen raad van wijzen. Je gaat daarbij dan als volgt te werk: je zorgt dat je ergens op een rustig plekje zit en dat je ook wel een kwartier tot een half uur tot je beschikking hebt. Je sluit vervolgens je ogen en je gaat je in je verbeelding afstemmen op wijze personen die je kunnen helpen om te begrijpen wat er momenteel bij je speelt.

Als je gelooft in de mogelijkheid van een zielsgroep die je begeleidt tijdens het leven kun je gebruik maken van dat geloof door wellicht hen te vragen zich kenbaar te maken, zodat ze je wellicht net dat vonkje inspiratie kunnen aanreiken dat je nodig hebt om weer vol vertrouwen verder te gaan in je leven.

Je kunt je ook openen voor de mogelijkheid dat afhankelijk van het thema waar je mee speelt zich wijzen om je heen verzamelen die kennis hebben over die thematiek. Zo kan de samenstelling van je begeleidingsteam wisselen afhankelijk van het onderwerp waar je mee in de weer bent.

Penney Peirce (2) geeft nog als advies om niet te denken dat 'onstoffelijke' wezens per definitie ook echt wijzer zijn dan jezelf bent. Het is natuurlijk altijd verstandig om kritisch te blijven ten opzichte van eventuele informatie die je wordt aangereikt tijdens zo'n verbeeldingsoefening (3).

Na afloop is het handig om de raad te danken voor hun tips en vervolgens sluit je het contact weer af.

Overigens is deze Raad van Wijzen die ik hier noem niet te vergelijken met de Raad van Wijzen waar Michael Newton over spreekt in zijn boeken, als zijnde de groep van wijzen die liefdevol zouden kijken naar de manier waarop je je leven hebt geleefd tussen je levens in (4).

NOTEN
(1) http://www.grandmothercouncil.org/2005/About.shtml
(2) Peirce, P. (2009) Intuïtie als Kompas. Haarlem: Altamira. In Hoofdstuk 8 spreekt ze over manieren om bovenbewuste leiding te ontvangen.
(3) http://noetiek.wordpress.com/2013/08/02/via-verbeelding-nieuwe-informatie-verkrijgen/
(4) Zie daarvoor de boeken van Michael Newton, zoals de Zielenreis of Bestemming der Zielen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten