donderdag 26 juni 2014

Het Belang van je Gevoel Verwoorden: Een Panacee tegen Demonen en ander Astraal Gespuis?

Het bestuderen van de wereld van het bewustzijn impliceert ook het proberen in kaart te brengen van mogelijke 'astrale regelgeving'. Het probleem op dit vlak is dat er niet ergens in de bibliotheek of op internet een wetboek te raadplegen is waarin helder alle mogelijke situaties en regels worden beschreven.

Wat vertel je me nu? (3)
In die geestelijke wereld lijken ook allerlei zaken die wij in onze fysieke wereld normaal vinden niet van toepassing te zijn. Zo is zeer waarschijnlijk het belang van de subjectieve wereld vele malen belangrijker dan die van een objectieve wereld. Hoe iemand denkt en voelt lijkt voor een aanzienlijk te bepalen hoe iemands wereld eruit ziet. Het meest bijzondere voorbeeld hiervan is wel de theorie van de Monroe-Banden, welke impliceert dat er daadwerkelijk bepaalde 'leefgebieden' zijn voor mensen die dezelfde geloofsystemen aanhangen (1).

Om toch meer begrip te kweken voor deze werelden vol bewustzijn, maar zonder fysieke lichamen, zijn we haast wel genoodzaakt om ons te richten op de mensen die beweren zelf in deze sferen te zijn geweest, of op mensen die beweren in contact te staan met wezens uit deze sferen.

In een tweede boek dat ik van William Gijsen in mijn hand kreeg, getiteld 'Als het negatieve je pad kruist' (2), wordt van alles en nog wat verteld over allerlei astrale dynamieken, vloeken, bezetenheid, klopgeesten en dwalende zielen en entiteiten. Ik zou daar graag nog van alles over vertellen, met mijn persoonlijke noten erbij, maar dat stel ik nog even uit tot andere artikeltjes. Ik ben inmiddels gaan twijfelen in hoeverre die Anthon die als bron dient voor de boeken van Gijsen en andere auteurs, werkelijk voor de volle 100% te vertrouwen is.

Waarschijnlijk geldt het voor deze Anthon net zo als bij vele andere bronnen uit de geestelijke wereld: ze vertellen een mix van waardevolle informatie en verstoring. Het is dan aan ons om te pogen het onderscheid te maken.

Wat me in ieder geval wel aansprak in dit boek was wel het idee dat veel astraal gezeur zou kunnen worden voorkomen door jezelf te dwingen je gevoelens te verwoorden. Dit simpele advies lijkt een krachtig middel tegen veel astrale inmening. Dit houdt dan in dat je probeert ieder gevoel dat je ervaart ook daadwerkelijk toe te laten, zonder het weg te drukken omdat het je niet bevalt.

NOTEN
(1) http://noetiek.wordpress.com/2010/01/21/het-focus-systeem-van-robert-monroe/
(2) http://www.bol.com/nl/p/als-het-negatieve-je-pad-kruist-wat-dan/1001004011496817/
(3) http://happinessweekly.org/2014/02/13/discovering-your-self-love-how-to-love-yourself-easily/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten