vrijdag 19 augustus 2016

Drie Taboes van de Huidige Wetenschap

Het is een slechte gewoonte, maar soms gebeurt het toch dat ik met meerdere boeken tegelijkertijd bezig ben. Vaak lukt het niet om ze allemaal uit te lezen, maar dat neemt niet weg dat ze soms wel samen tot iets nieuws leiden, zoals in dit geval deze blog over de drie taboes van de huidige wetenschap.

Is de Chinese beschaving van buitenaardse oorsprong?
In het eerste boek waar ik mee bezig ben, wordt als motto het volgende geschreven, wat meteen al goed aangeeft hoe moeilijk de wetenschap heeft met ideeën die té veel afwijken van wat de norm is.

"De lust van de mens om nieuwe en koene ideeën te leveren was slechts een ietsje groter dan zijn neiging om alle nieuwe en gewaagde gedachten te bestrijden. En dit ietsje maakt de vooruitgang uit" (Rainer Erler in Die Delegation)
Het idee om de mogelijkheid te verkennen dat er ooit in het verleden sprake is geweest van andere beschavingen van buiten de aarde die hebben ingegrepen in de geschiedenis van de mensheid zou je dan ook wel een mooi voorbeeld kunnen noemen van een huidig wetenschappelijk taboe.

Een ander taboe richt zich niet zozeer op de mogelijkheid van het bestaan van intelligent bewustzijn in fysieke vorm, maar op alles wat er maar op zou lijken dat er niet-fysiek bewustzijn zou kunnen bestaan buiten een fysiek lichaam. Het tweede taboe binnen de huidige wetenschappelijke wereld is dan ook ieder onderzoek naar het bestaan van de ziel, buitenlichamelijke ervaringen of reïncarnatie.

Het derde taboe dat ik zou willen onderscheiden betreft het bestaan van de mogelijkheid om met niet-fysiek bewustzijn te communiceren dat niet eens menselijk is. In een boek uit de jaren tachtig van Jane Roberts 'Dromen: evolutie en waardevervulling I' wordt in het begin Seth aan het woord gelaten, een beroemde entiteit uit de jaren zeventig en tachtig. Hij spreekt ook over de wetenschap en welke tegenkrachten er zich in deze wereld bevinden:

"De wetenschap heeft jammer genoeg de geest van zelfs haar meest originele denkers beknot, want zij durven niet van bepaalde wetenschappelijke principes af te wijken. Alle energie bevat bewustzijn. Die ene zin is in wezen wetenschappelijke ketterij en in veel kringen is het ook godsdienstige ketterij. Een erkenning van die eenvoudige verklaring zou inderdaad je wereld veranderen." (p. 7)
De Drie Wetenschappelijke Taboes zijn dan:
- In het verleden heeft de mens interactie gehad met buitenaardse beschavingen (die ze vaak abusievelijk als goden hebben beschreven)
- De ziel en het bewustzijn kan buiten een fysiek lichaam bestaan
- Het is mogelijk om via de menselijke geest contact te leggen met andere niet-fysieke levensvormen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten