donderdag 26 juni 2014

Het Belang van je Gevoel Verwoorden: Een Panacee tegen Demonen en ander Astraal Gespuis?

Het bestuderen van de wereld van het bewustzijn impliceert ook het proberen in kaart te brengen van mogelijke 'astrale regelgeving'. Het probleem op dit vlak is dat er niet ergens in de bibliotheek of op internet een wetboek te raadplegen is waarin helder alle mogelijke situaties en regels worden beschreven.

Wat vertel je me nu? (3)
In die geestelijke wereld lijken ook allerlei zaken die wij in onze fysieke wereld normaal vinden niet van toepassing te zijn. Zo is zeer waarschijnlijk het belang van de subjectieve wereld vele malen belangrijker dan die van een objectieve wereld. Hoe iemand denkt en voelt lijkt voor een aanzienlijk te bepalen hoe iemands wereld eruit ziet. Het meest bijzondere voorbeeld hiervan is wel de theorie van de Monroe-Banden, welke impliceert dat er daadwerkelijk bepaalde 'leefgebieden' zijn voor mensen die dezelfde geloofsystemen aanhangen (1).

Om toch meer begrip te kweken voor deze werelden vol bewustzijn, maar zonder fysieke lichamen, zijn we haast wel genoodzaakt om ons te richten op de mensen die beweren zelf in deze sferen te zijn geweest, of op mensen die beweren in contact te staan met wezens uit deze sferen.

In een tweede boek dat ik van William Gijsen in mijn hand kreeg, getiteld 'Als het negatieve je pad kruist' (2), wordt van alles en nog wat verteld over allerlei astrale dynamieken, vloeken, bezetenheid, klopgeesten en dwalende zielen en entiteiten. Ik zou daar graag nog van alles over vertellen, met mijn persoonlijke noten erbij, maar dat stel ik nog even uit tot andere artikeltjes. Ik ben inmiddels gaan twijfelen in hoeverre die Anthon die als bron dient voor de boeken van Gijsen en andere auteurs, werkelijk voor de volle 100% te vertrouwen is.

Waarschijnlijk geldt het voor deze Anthon net zo als bij vele andere bronnen uit de geestelijke wereld: ze vertellen een mix van waardevolle informatie en verstoring. Het is dan aan ons om te pogen het onderscheid te maken.

Wat me in ieder geval wel aansprak in dit boek was wel het idee dat veel astraal gezeur zou kunnen worden voorkomen door jezelf te dwingen je gevoelens te verwoorden. Dit simpele advies lijkt een krachtig middel tegen veel astrale inmening. Dit houdt dan in dat je probeert ieder gevoel dat je ervaart ook daadwerkelijk toe te laten, zonder het weg te drukken omdat het je niet bevalt.

NOTEN
(1) http://noetiek.wordpress.com/2010/01/21/het-focus-systeem-van-robert-monroe/
(2) http://www.bol.com/nl/p/als-het-negatieve-je-pad-kruist-wat-dan/1001004011496817/
(3) http://happinessweekly.org/2014/02/13/discovering-your-self-love-how-to-love-yourself-easily/

zaterdag 21 juni 2014

Vrije Wil? Ach, op een Gegeven Moment Groei je er overheen

Binnen allerlei esoterische stromingen lijkt er een vrij grote overeenstemming over het werkelijke bestaan van de 'Vrije Wil' bij de mens op aarde. Het lijkt zelfs een vrij wezenlijk element te zijn, in die zin, dat door deze vrije wil, we in staat zijn om te kunnen kiezen uit bepaalde mogelijkheden, en dat op vele momenten in ieders leven.


In een recent artikel op de hoofdsite van dit noëtische project haal ik de sferentheorie aan van Anthon (1), waarin hij stelt dat de ziel een bepaalde ontwikkeling doormaakt, waarbij de ontwikkeling zou kunnen worden weergegeven in verschillende niveau's of sferen. 

Nu ik in een tweede boek rondom deze 'Anthon' bezig ben, viel mijn oog op een interessant concept om te overwegen. Hij stelde dat zodra een ziel zich tot hogere sferen heeft ontwikkeld, waarbij levens op aarde als mens niet meer mogelijk zijn, er een punt komt dat de ziel geen enkele interesse meer heeft in een vrije wil. Het is niet zo dat hij onder zware druk zijn vrije wil zou moeten afstaan, maar volgens deze zienswijze is het eerder zo dat die vrije wil gewoon overbodig wordt.

Als je je als ziel verder ontwikkelt lijkt het namelijk min of meer automatisch zo te gaan dat een ziel zich richt op het streven naar meer harmonie, meer eenheid en het ervaren van meer goddelijkheid. Een ziel zou in dat stadium dan ook niets anders willen dan alles in het werk stellen om zich verder te ontwikkelen. Iedere keus die hij maakt is dan ook als vanzelf in overeenstemming met die 'oerdrang' tot groei. Het zou ondenkbaar zijn dat een ziel niet zou kiezen voor het pad dat hem de meeste kans geeft om zijn goddelijk bewustzijn verder te laten groeien.

NOTEN